Lodge Welgevonden “exclusive-use”

Deze geweldige lodge in Welgevonden Game Reserve is perfect voor bruiloften. Omdat het een exclusive-use lodge is, zijn er geen andere gasten. Hierdoor is iedereen voor de volledige 100% met jullie bruiloft bezig. Deze lodge is mijn persoonlijke favoriete lodge en trouwlocatie.

En zeker niet onbelangrijk is de prijs van de lodge; deze is echt heel erg laag voor wat je krijgt. Ze zijn niet commercieel. De eigenaren willen geen winst maken. Ze willen dat de lodge, het land en het personeel betaald kunnen worden. Daarom zijn ze echt veel goedkoper dan andere lodges (indien je met minimaal 4 volwassenen komt).

De voordelen:

De prijs!

Het is een exclusive-use lodge, dus jullie zijn de enige gasten.

De lodge ligt in big5 gebied

Ze hebben een privé park direct aan Welgevonden. Hier kunnen jullie trouwen, fietsen, wandelen en vissen zonder dat er gevaarlijke dieren rondlopen.

Haydn, de ranger en manager, is de beste ranger die ik ken.

Geweldig eten

Geweldige service (Haydn en Christie zijn echt heel lief en samen met hun 5 man personeel maken ze het verblijf voor al hun gasten onvergetelijk).

Het is verboden voor gasten om in het park te rijden. Iedere toerist wordt dus bij één van de gates opgehaald. Hierdoor rijden er alleen “game vehicles” door het park, geen huurauto’s.

De lodge ligt in het minst toeristische deel van Welgevonden. Hier zijn bijna geen andere lodges. In tegenstelling tot de andere kant van het park, waar heel veel lodges te vinden zijn. Maar de afstand is veel te groot om die toeristen tegen te kunnen komen. Als jullie dus een bijzonder dier zien, dan is de kans op files bijzonder klein!

Ik kan uren doorpraten over deze geweldige lodge, maar waarschijnlijk laten deze foto’s beter zien wat ik kan beschrijven.

De Main Lodge

In de Main Lodge vinden jullie een zitkamer om te relaxen, de eetkamer en een klein souvenirs winkeltje. Aan de Main Lodge bevindt zich de veranda. Met daarnaast het zwembad en de boma.

Trouwen op safari: malariavrij
Intussen op safari.....

De Honeymoon Suite

Naast de Main Lodge is een boardwalk naar de honeymoon suite (dankzij een hek niet toegankelijk voor de meeste dieren). De lodge heeft 5 kamers. De honeymoon suite bevindt zich op dezelfde hoogte als de vlakte voor de lodge. Deze kamer heeft dan ook een eigen terrasje, direct op de vlakte. In principe kunnen alle dieren (dus ook de big 5) dit terrasje oplopen.

De andere 4 kamers

Wat verder gelegen van de Main Lodge liggen de andere 4 kamers op een heuvel. Alle vier de kamers hebben een balkon met super mooi uitzicht op de vlakte. Twee kamers zijn vrijstaand. De andere 2 kamers zijn aan elkaar verbonden door een gezamenlijke ingang en gang. Deze 2 kamers zijn uitermate geschikt voor een gezin met kinderen, maar omdat ze toch volledig privé zijn, is het eigenlijk voor iedereen mogelijk om deze te gebruiken.

Trouwlocaties op Safari: Welgevonden
Intussen op safari.....

Trouwlocatie

Voor de bruiloft kunnen jullie kiezen om in Sterkfontein (privé, zonder big5) of op de lodge zelf de ceremonie plaats te laten vinden.

Ceremonie op de lodge

Indien jullie er voor kiezen om de ceremonie op de lodge plaats te laten vinden, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Uiteraard vind de fotoshoot daarna wel in de bush plaats (tenzij jullie dat niet willen natuurlijk).

De Boma

Het is ook erg leuk om de ceremonie in de boma plaats te laten vinden:

Intussen op safari.....

Het Zwembad

Tussen de boma en de veranda bevindt zich het zwembad:

De Veranda

Het is ook mogelijk de ceremonie op de veranda te houden. Maar meestal doen we de ceremonie in Sterkfontein en met zonsondergang de fotoshoot op de lodge.
Ook is de veranda meestal de plek waar de bruidegom zijn bruid voor het eerst ziet in haar trouwjurk en waar de bruid wordt “weggegeven”.

De veranda is ook de plek waar jullie kunnen ontbijten, lunchen, dineren en gewoon kunnen genieten van het uitzicht en de dieren die voorbij lopen.

Intussen op safari.....

Ceremonie in Sterkfontein

Sterkfontein is een privépark van de lodge. De ceremonie doen we vaak in Sterkfontein omdat daar geen gevaarlijke dieren zijn, alles wat ruimer op gezet kan worden en veilig is. Waar de ceremonie wordt gehouden zal het gras sowieso kort zijn, en Haydn let uiteraard op of er geen dieren de cirkel in komen. Daarnaast hebben we daar een trouwboog geplaatst, waar jullie onder kunnen trouwen.

Safari bruiloft fotogalerij, één droombruiloft bijzondere reis

Taart en Toost

Er zal taart en sparkling wine / fris / water / sap / thee in de bush zijn:

Fotoshoot in de Bush

Uiteraard is er ook voldoende tijd voor een fotoshoot in de bush. Dit kan zowel in Sterkfontein (grotere kans op foto’s met wildlife erop) als in Welgevonden (big 5). Met zonsondergang zijn jullie terug op de lodge, zodat jullie daar de zonsondergang foto’s kunnen maken.

Luxe destination weddings
Waarom niet?
Luxe destination weddings
Trouwen in Zuid-Afrika
Intussen in de bush.....
Intussen in de bush
Luxe destination weddings

Het Trouwdiner

Er is oog voor detail en alles wordt voor jullie geregeld. ’s Avonds zal er een geweldig diner voor jullie op tafel worden gezet (op alle avonden hoor, maar vandaag extra feestelijk):

Intussen in de bush.....

Activiteiten

Uiteraard kunnen jullie twee keer per dag op gamedrive gaan. Dit is altijd ’s ochtends of eind van de middag. Daarnaast is het ook mogelijk om in plaats van deze twee drives, 1 middagdrive te doen. Dit is vooral een aanrader op de dag na jullie bruiloft. Jullie kunnen dan uitslapen en hoeven niet rond 6 uur op te staan voor de ochtend gamedrive. Als jullie zijn uitgeslapen gaan jullie ontbijten. Na het ontbijt vertrekken jullie. Jullie rijden nu verder het park in en blijven langer weg. Onderweg nuttigen jullie een picknick lunch in het park. Als jullie in de middag terugkomen, kunnen jullie bijvoorbeeld relaxen bij het zwembad tot het tijd is om te dineren.

Daarnaast zijn er allerlei mogelijkheden in Sterkfontein, zoals wandelen, mountainbiken en vissen.

© Copyright - Fundisa Weddings | Iris Diekstra, e-mail: iris@fundisa-weddings.nl, telefoonnummer 06 3308 1443 (ook WhatsApp)
×