Blog #17 Jullie trouwfoto op hout

Roderick en ik zijn al ruim 11 jaar getrouwd. En ondanks dat we onze trouwfoto’s best mooi vinden, zijn ze niet zo mooi als de foto’s die door mijn huidige Zuid-Afrikaanse fotografen worden gemaakt. Het kwaliteitsverschil is erg groot!

We hebben dan ook geen trouwfoto’s bij ons thuis hangen. Maar nu we in 2018 een styled photoshoot in de Zuid-Afrikaanse bush hebben gedaan, had ik eindelijk een mooie foto van mezelf in mijn trouwjurk om groot af te laten drukken.

Ik wilde al heel lang een foto op hout laten afdrukken. Ik vind dit erg mooi en het geeft een leuk effect aan de foto. Bij de “Foto op hout stunter” kon ik kiezen voor grote formaten. Ik wilde graag een grote afdruk, om er een echte eyecatcher van te maken. Onze foto is nu 120 bij 80 centimeter (dat had zelfs nog groter gekund). En we zijn echt heel blij met het eindresultaat!

We hebben gekozen voor een foto die vlak na zonsondergang is genomen. Een beetje donker, dus ik was bang dat het misschien niet zo mooi zichtbaar zou zijn op het hout. Maar het is juist mooier geworden dan ik had verwacht.

Foto op Hout Stunter

We hadden de keuze uit diverse mogelijkheden. Ze hebben voor elk interieur een optie en mogelijkheden. Vooral in een landelijke stijl is een foto op hout heel geschikt. Wij hebben gekozen voor de whitewash behandeling van het hout. Dan krijgt het hout eerst een witte laag en daarna wordt de foto daarop geprint. Zonder whitewash worden de witte delen in de foto niet geprint en zie je de houtstructuur terugkomen in de foto. Als je kiest voor een houtprint met whitewash krijg je extra kleurkracht!

Ik vermoed dat dit dus wel noodzakelijk is met een witte trouwjurk (en in ons geval bijna wit trouwpak)!

Mochten jullie ook een trouwfoto op hout willen, dan kan ik dat echt aanraden. Niks zo leuk als je eigen trouwfoto aan de muur! Het makkelijkste is om eerst de stijl van je wanddecoratie te bepalen. En daarna het soort wanddecoratie.

Jullie kunnen kiezen uit verschillenden materiaalsoorten, formaten en afwerkingen. Maar het moeilijkste is natuurlijk om te kiezen uit de vele mooie trouwfoto’s die jullie hebben. Want geloof me, dat is super lastig! Maar als jullie echt niet kunnen kiezen, dan is er nog de optie van een collage van meerdere foto’s.

Eventueel kun je de foto nog bewerken met een zwart-wit of sepia filter of een tekst aan de foto toevoegen, zodat het extra persoonlijk wordt.

Ik twijfelde tussen een foto op steigerhout of een foto op hout. Ik heb gekozen voor de laatste. Dit is in ieder geval heel erg mooi! Ik kan dus helaas niet uit ervaring zeggen of de foto op steigerhout mooier was geweest. Maar ik vermoed dat die ook geweldig was geworden.

Zodra we klaar zijn met de verbouwing en we de aanbouw gaan aankleden als woonkamer, zal deze foto een prominente plek krijgen! Ik kan niet wachten….

-XxX- Iris

Bedankt!

Bedankt Lotty, voor het maken van deze schitterende foto!

En bedankt fotoophoutstunter.nl voor de schitterende afdruk van deze foto!

Ps. zodra ik deze schitterende foto in onze woonkamer kan ophangen, dan zal ik een foto daarvan toevoegen aan dit blog!

foto op hout

Andere foto van dezelfde shoot, gemaakt met een telefoon!

destination wedding

De originele foto, gemaakt door Lotty:

destination wedding

© Copyright - Fundisa Weddings | Iris Diekstra, e-mail: iris@fundisa-weddings.nl, telefoonnummer 06 3308 1443 (ook WhatsApp)
×