Bruiloft in Zuid-Afrika

Trouwen in het buitenland

Wat kan ik voor jullie betekenen?

Weddingplanner van A tot Z voor een relaxte bruiloft in Zuid-Afrika vanaf € 2.350

Advies trouwen in het buitenland inbegrepen

Papierwerk trouwen in Zuid-Afrika vanaf € 649

Brainstormsessie € 349

WhatsApp advies als jullie jullie eigen bruiloft willen regelen € 90

Trouwen in het buitenland

Wat kan ik voor jullie betekenen?

Weddingplanner van A tot Z voor een relaxte bruiloft in Zuid-Afrika vanaf € 2.350

Advies trouwen in het buitenland inbegrepen

Papierwerk trouwen in Zuid-Afrika vanaf € 649

Brainstormsessie € 349

WhatsApp advies als jullie jullie eigen bruiloft willen regelen € 90

Trouwen in het buitenland
Bruid Liselot, 28 mei 2022
Welgevonden Game Reserve

Weddingplanner trouwen in het buitenland

Als ervaren weddingplanner met meer dan 210 georganiseerde bruiloften in Zuid-Afrika, kan ik jullie wensen en ideeën tot werkelijkheid brengen. Exclusiviteit, maatwerk en persoonlijke aandacht staan hierbij hoog in het vaandel.

Ik regel alles voor jullie in Zuid-Afrika. Dus ook de ambtenaar, fotograaf, kapster, visagiste en bakkerij. Ik onderhoud alle contacten met alle leveranciers voor jullie. In principe ben ik jullie enige aanspreekpunt, tenzij jullie zelf contact met de leveranciers willen hebben.

Een bruiloft organiseren is altijd veel werk. Maar het is extra lastig als jullie in het buitenland trouwen en daar niemand kennen. Het kost dan heel veel tijd om alles vanuit Nederland of België te regelen. Maar gelukkig kan ik dat allemaal uit jullie handen nemen, zodat jullie alleen maar hoeven te genieten van deze voorbereidingstijd en jullie volledig kunnen richten op het zoeken van de trouwjurk en -pak, de ringen en het schrijven van jullie eigen geloften.

Maatwerk, kennis, kwaliteit en persoonlijke begeleiding

In 2003 vond de eerste Fundisa bruiloft plaats in Zuid-Afrika. Sindsdien zijn er meer dan 225 bruiloften georganiseerd in Zuid-Afrika en 1 bruiloft in Namibië.

Ik heb dus heel veel kennis van Zuid-Afrika en kan op basis van jullie wensen heel goed advies geven over de mogelijkheden.

Ik weet de mooiste accommodaties te vinden en werk uiteraard samen met professionele leveranciers die in sommige gevallen al meer dan 15 jaar aanwezig zijn bij de door mij georganiseerde bruiloften.

Samen nemen we alles door. Jullie bepalen uiteraard volledig wat wel en niet geboekt wordt. En dan zal ik jullie droombruiloft tot in de detail uitwerken en zorgen dat iedereen in Zuid-Afrika precies weet wat ze moeten doen.

Wanneer jullie ervoor kiezen om met mij samen te werken, dan kiezen jullie voor maatwerk, kennis, kwaliteit en persoonlijke begeleiding.

Trouwen in het buitenland
Bruid Denise, 25 mei 2019
Balule Nature Reserve, Krugerpark

Trouwen in het buitenland
Bruid Steffie, 17 februari 2017
Welgevonden Game Reserve

Kosten basis trouwarrangement

Het basis trouwarrangement zonder het papierwerk kost voor een safari bruiloft in 2023 / 2024  € 2.350 incl btw.

Het basis trouwarrangement zonder papierwerk voor een bruiloft in Kaapstad of de wijnvelden kost in 2023 / 2024 € 2.950 incl btw.

Ik reken een vast bedrag voor het regelen van jullie bruiloft. Dit is inclusief mijn werk en tijd. Ik ben gemiddeld 70 tot 100 uur met een bruiloft bezig. Ik hanteer een vaste prijs, zodat jullie precies weten wat jullie bruiloft gaat kosten.

Inclusief:

Ik help jullie met het visualiseren van jullie droombruiloft in combinatie met de mogelijkheden in Zuid-Afrika. Ik spreek graag persoonlijk met jullie af, zodat we al jullie wensen door kunnen nemen. En uiteraard geef ik jullie advies en laat ik jullie allerlei mogelijkheden zien. Ik regel alles voor jullie met de accommodatie, trouwambtenaar, fotograaf en eventuele videograaf, kapster, visagiste, bakkerij en de bloemist voor het bruidsboeket. Ik zorg dat zij volledig op de hoogte zijn van al jullie wensen.

Exclusief:

Het is meestal niet noodzakelijk dat ik met jullie mee ga naar Zuid-Afrika. Mochten jullie dat wel fijn vinden, dan komen hier extra kosten voor bij. Maar omdat ik toch jaarlijks naar Zuid-Afrika ga, kan ik deze reis wellicht combineren met jullie bruiloft MITS jullie op tijd boeken en wij zelf ook rond die periode naar Zuid-Afrika willen gaan.

Indien jullie meer styling willen dan standaard in het pakket aanwezig zit, dan komen daar ook extra kosten voor bij. Voor het regelen van leveranciers die hierboven niet genoemd worden, worden extra kosten in rekening gebracht. Indien het wel handig (of noodzakelijk) is dat ik met jullie mee ga naar Zuid-Afrika, dan zijn mijn reiskosten naar Zuid-Afrika ook nog niet meegenomen in bovenstaande prijzen.

Opties als papierwerk, accommodatie, fotograaf, toost & taart, bruidsboeket, eventuele ‘wedding set up fee’ etc. zijn uiteraard ook niet inbegrepen in mijn fee. Afhankelijk van de gekozen trouwlocatie kunnen er ook verblijfkosten voor de trouwambtenaar, fotograaf en eventueel videograaf bijkomen. Uiteraard verblijven zij dan in een goedkope B&B.

Trouwen in het buitenland
Bruid Ciska, 8 augustus 2018
Welgevonden Game Reserve
Trouwen in het buitenland
Bruid Antoinette, 14 juni 2018
Welgevonden Game Reserve

Met of zonder papierwerk trouwen in het buitenland?

Er zijn niet veel landen in de wereld waar jullie officieel mogen trouwen! Maar in Zuid-Afrika kan dat wel.

Jullie trouwen dan officieel in Zuid-Afrika. Ik regel vervolgens alle documenten waardoor jullie jullie huwelijk een paar maanden later met terugwerkende kracht ook in Nederland in kunnen schrijven.

Maar het is natuurlijk niet perse noodzakelijk om officieel in Zuid-Afrika te trouwen. Misschien willen jullie wel een zogenaamde ‘renewal of vows’ willen doen, want dan is er geen officieel papierwerk meer nodig. Jullie zijn tenslotte al getrouwd.

Of wellicht hebben jullie een beperkt budget en willen jullie liever gratis op maandagochtend voor de wet in Nederland trouwen en dan een mooie ceremonie in Zuid-Afrika? Op deze manier kunnen jullie de kosten laag houden.

Met of zonder papierwerk maakt voor jullie bruiloft zelf niks uit. Alles is verder hetzelfde.

Kosten papierwerk samen met weddingplanner

Het basis trouwarrangement in combinatie met het papierwerk is € 649 (incl btw) duurder dan een bruiloft zonder papierwerk.

Al mijn advies over de benodigde (trouw)documenten en de bruiloft zit ook inbegrepen in de prijs. En ook al het papierwerk in Zuid-Afrika voor het verkrijgen van het officiële Zuid-Afrikaanse trouwdocument. Deze zal onder andere zijn voorzien van de voor de Nederlandse/Belgische wet verplichte Apostille.

Ik regel jullie bruiloft op dezelfde manier, of het nu met of zonder papierwerk is. Indien jullie kiezen voor een bruiloft met papierwerk, dan moet ik één van de trouwambtenaren inschakelen die bevoegd zijn om jullie huwelijk in Zuid-Afrika te registreren. En net zo belangrijk: die weet op welke manier dat moet gebeuren. De kosten van de ambtenaar zijn niet inbegrepen bij de prijs.

Small intimate wedding
Bruid Jessica, 2 december 2022
Balule Game Reserve
Bruiloft op safari
Bruid Ellen, 10 oktober 2021
Welgevonden Game Reserve

Alléén papierwerk, zonder mij als weddingplanner

Vanaf € 799, inclusief btw

Indien jullie de bruiloft niet bij mij geboekt hebben, dan is het basistarief  € 799 voor het regelen van het papierwerk. Indien jullie vóór jullie bruiloft contact met mij opnemen, dan is dit het tarief. Als jullie achteraf contact met mij opnemen, dan reken ik per gemaakte fout € 75 extra. Het kost mij echter erg veel tijd om Home Affairs te overtuigen om de reeds gemaakte fouten toch goed te keuren.

Het is het handigste als jullie vóórdat jullie in Zuid-Afrika trouwen contact met mij opnemen. Als ik het papierwerk in gang kan zetten vóór jullie bruiloft, dan doen we dat gelijk op de juiste manier. Dat scheelt jullie veel geld en tijd!

Ik word elk jaar wel een keer benaderd door een bruidspaar dat zonder mij in Zuid-Afrika is getrouwd. Echter wachten ze soms al jaren op hun Unabridged Marriage Certificate met apostille (bijvoorbeeld via de Zuid-Afrikaanse ambassade). Of het duurt jaren. Uiteraard kan en wil ik deze bruidsparen graag helpen om alsnog het document te verkrijgen, omdat zij in een onmogelijke situatie zijn beland. Meestal lukt het mij wel om dit alsnog voor elkaar te krijgen, afhankelijk van de fouten die zijn gemaakt.

Brainstormsessie trouwen in het buitenland

Deze brainstormsessie is handig als jullie jullie eigen bruiloft willen regelen in Zuid-Afrika. Jullie willen graag jullie eigen bruiloft helemaal zelf te regelen, maar het moet natuurlijk ook leuk blijven. Jullie willen graag betrouwbare partners in Zuid-Afrika, goede communicatie en vooral ook een mooie en romantische ceremonie. Een Zuid-Afrikaanse trouwambtenaar die bij jullie past. Een fotograaf die geweldige foto’s maakt én op tijd is! De bruidstaart moet niet alleen mooi zijn, maar ook lekker. Maar waar vinden jullie die? Hoe weet je zeker dat je met de juiste personen in zee gaat?

En daarna? Wat als jullie wel die geweldige personen hebben, maar hoe maak je dan een perfecte planning van jullie dag? Hoe laat moet iedereen aanwezig zijn? Wat is de beste indeling van jullie perfecte trouwdag?

En nemen jullie gasten mee naar Zuid-Afrika? Wie nemen jullie mee? Wie betaald voor jullie gasten? Wat is gebruikelijk? Wat wordt er van jullie verwacht?

Hiervoor kunnen we een brainstormsessie inplannen!

Meerdaagse bruiloft
Bruid Anouk, 19 december 2019
Kaapstad 
Bruid Nikita, 25 september 2022
Welgevonden Game Reserve

Wat bespreken we?

Dingen die we samen kunnen bespreken tijdens de brainstormsessie zijn o.a.:

Hoe moeten jullie dit aanpakken?

Hoeveel kost de bruiloft in Zuid-Afrika die jullie voor ogen hebben ongeveer?

Wie betaald voor jullie gasten?

Wat regelen jullie voor jullie gasten?

Waar moeten jullie op letten als jullie in Zuid-Afrika willen trouwen?

Wat is een goede en betrouwbare fotograaf die goed bij jullie past?

Welke trouwambtenaar is goed?

Welke maand past het beste bij jullie wensen?

Wat is de beste locatie voor jullie bruiloft op basis van jullie wensen?

We kunnen samen naar de perfecte dagindeling kijken o.b.v. jullie wensen.

Waar kunnen jullie een goede bakker vinden?

En wat is een goede bloemist?

Waar kunnen jullie decoratie huren?

En daarnaast geef ik allerlei tips die jullie kunnen gebruiken bij het regelen van jullie bijzondere bruiloft in Zuid-Afrika. Aan de hand van deze tips, ideeën en kennis kunnen jullie jullie droombruiloft zelf organiseren!

Wat als ik het antwoord niet weet?

Uiteraard is het mogelijk dat jullie een vraag stellen waar ik niet gelijk antwoord op kan geven. In dat geval ga ik het voor jullie uitzoeken en kom ik daar later op terug.

Kosten

Tijdens dit gesprek kan ik jullie hierin adviseren. Zo’n brainstormsessie kost € 349, inclusief btw, voor ongeveer 3 – 4 uur. Maar mocht het langer duren, dan is dat geen probleem. Hiervoor kom ik graag naar jullie huis (in Nederland), als jullie dat fijn vinden!

Alsnog een weddingplanner?

Als jullie daarna besluiten dat het toch wel heel makkelijk is om mij alsnog in te huren als weddingplanner, dan verreken ik deze € 349 met die kosten.

Trouwen in het buitenland
Bruid Kirsten, 25 oktober 2017
Kaapstad
Bruid Charissa, 2 oktober 2021
Welgevonden Game Reserve

30 dagen WhatsApp advies

Als extra service is het ook mogelijk om na de brainstormsessie via WhatsApp in contact te blijven. Meestal zullen jullie in de beginfase van het regelen heel veel vragen hebben en waarschijnlijk in de laatste maand (of 2) weer. Onbeperkt vragen stellen kost per 30 dagen € 90. Jullie geven zelf aan wanneer jullie hier behoefte aan hebben, dus jullie bepalen zelf welke maand (of maanden) jullie hier behoefte aan hebben. Ik zal al jullie vragen dan zo snel mogelijk proberen te beantwoorden. Wel zo fijn als jullie ergens over twijfelen, niet uit komen of gewoon een second opinion willen.

Afrikaanse bruiloft

Trouwen in het buitenland was nog nooit zo makkelijk

Vul snel onderstaand vragenformulier in en zie wat ik voor jullie kan doen:

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.
Bush wedding
Bruid Anke, 18 augustus 2022
Welgevonden Game Reserve