Bruiloft in Zuid-Afrika

All inclusive wedding packages

In tegenstelling tot veel andere landen kan je in Zuid-Afrika in principe overal trouwen. De diversiteit aan trouwlocaties is enorm. Het is bijvoorbeeld mogelijk om op het strand bij Kaapstad te trouwen, in de wijnvelden langs de wijnroute, te paard in een wildpark zonder big5 of ergens in de Afrikaanse bush waar de big5 rond loopt. Er zijn heel veel bijzondere en mooie trouwlocaties in Zuid-Afrika en ik weet ze te vinden!

Hieronder vinden jullie een voorbeeld hoe een volledig verzorgde safari bruiloft voor jullie en jullie eventuele gasten eruit kan zien.

Safari bruiloft (4 dagen)

Ik adviseer jullie om (minimaal) 3 nachten te blijven in de accommodatie waar jullie trouwen. Hieronder lezen jullie waarom.
Alle safari lodges waar wij mee samenwerken bevinden zich in big 5 gebied (leeuw, luipaard, olifant, neushoorn en buffel). Behalve de lodge voor de safari bruiloften te paard. Voor jullie veiligheid zijn daar geen leeuwen en olifanten.

Dag 1: aankomst

Op dag 1 komen jullie in de middag aan in de door jullie gekozen lodge. Jullie gaan naar jullie honeymoonsuite / kamer om jullie spullen uit te pakken. Daarna bewonderen jullie de lodge, het uitzicht, de locatie en alles wat de lodge te bieden heeft. Ongeveer twee uur voor zonsondergang begint de gamedrive. Als jullie drie uur later terug zijn op de lodge kunnen jullie je opfrissen om daarna te dineren onder de sterrenhemel, met wellicht een brullende leeuw in de verte. Na het eten is het vaak al redelijk laat en zullen jullie er waarschijnlijk aan toe zijn om in slaap te vallen met de Afrikaanse dierengeluiden op de achtergrond.
Trouwen in Zuid-Afrika
Trouwen in Zuid-Afrika
Trouwen in Zuid-Afrika
Trouwen in Zuid-Afrika
Trouwen in Zuid-Afrika
Trouwen in Zuid-Afrika

Dag 2: de bruiloft

De volgende ochtend kunnen jullie ervoor kiezen om ’s ochtends rond zonsopkomst op gamedrive te gaan. Of om deze over te slaan en uit te slapen. Daarna staat er een heerlijk ontbijt voor jullie klaar. Na het ontbijt kunnen jullie relaxen en jullie eventueel al beginnen klaar te maken voor vanmiddag (haar, make-up). Na de lunch hebben jullie ook nog wat tijd tot de trouwambtenaar en de fotograaf komen. Als jullie niet de kans hebben gehad de trouwambtenaar een paar dagen eerder te ontmoeten, dan komt hij/zij een half uur eerder voor het kennismakingsgesprek. Daarna gaan jullie je omkleden. De fotograaf kan wat leuke detailfoto’s maken tijdens het omkleden. Misschien de jurk die in de bush hangt, of een close-up van de schoenen, het dichtmaken van de jurk, een laatste blik in de spiegel, het rechttrekken van een eventuele stropdas et cetera.

Afhankelijk van de trouwlocatie in de Afrikaanse bush, gaan jullie daar gezamenlijk of apart naartoe. De ceremonie vindt plaats in bijvoorbeeld een droge rivierbedding, op een heuvel, onder een mooie boom of wat jullie voorkeur heeft. Uiteraard is enige flexibiliteit belangrijk. Want als een kudde olifanten heeft besloten op jullie trouwlocatie de dag door te brengen, dan zal er een andere locatie gekozen moeten worden. Als jullie gasten mee hebben genomen, dan kunnen er uiteraard stoelen worden geregeld. Na de ceremonie en het tekenen van de trouwregistratie is er tijd voor champagne en taart. Daarna wordt er door de professionele bruidsfotograaf een fotoreportage van jullie en jullie gasten gemaakt.

Tegen de tijd dat de zon onder is gegaan maakt de fotograaf nog wat sfeerfoto’s met de kaarsjes en daarna gaan jullie romantisch dineren.

Na het diner zullen jullie waarschijnlijk nog even bij het kampvuur gaan zitten met een drankje om na te genieten van deze bijzondere dag.

Trouwen in Zuid-Afrika
Trouwen in Zuid-Afrika
Trouwen in Zuid-Afrika

Dag 3: relaxen

Het laatste wat jullie waarschijnlijk willen doen is na het ontbijt je koffers pakken. Daarom adviseer ik nog (minimaal) 1 nacht extra te blijven. Jullie kunnen vandaag uitslapen, een ochtend game drive maken of misschien wel een game walk maken. Na het ontbijt gaan jullie genieten van de omgeving, van de lodge, relaxen bij het zwembad, een boek lezen of wat je ook wilt doen. Na de lunch relaxen jullie nog wat meer. Wellicht kijken jullie naar de olifanten die langslopen of is er iets anders bijzonders te zien. Sommige lodges bieden de optie om eerst uit te slapen en daarna een dagtocht het park in te maken met een picknicklunch onderweg.  Of jullie gaan aan het eind van de middag op gamedrive. Als jullie terugkomen staat het diner voor jullie klaar. Jullie kunnen samen met eventuele andere gasten dineren of ergens romantisch met z’n tweeën.

Dag 4: het onvermijdelijke vertrek

De gamedrive vertrekt ook deze ochtend weer rond zonsopkomst. Dit is jullie laatste kans om leeuwen, luipaarden of misschien wel cheeta’s te spotten. Bij terugkomst staat het ontbijt voor jullie klaar. Na het ontbijt kunnen jullie rustig aan jullie koffers pakken en helaas moeten jullie dan weer vertrekken. Uiteraard mogen jullie ook langer blijven. Wij zijn zelf bijvoorbeeld 7 nachten gebleven op de lodge waar wij in 2007 zijn getrouwd. Dat was erg prettig, maar 3 nachten is ook al heel erg fijn.
Trouwen in Zuid-Afrika
Trouwen in Zuid-Afrika
Trouwen in Zuid-Afrika

All inclusive wedding packages

Willen jullie ook zo’n bijzondere, speciale en romantische bruiloft, neem dan snel contact met mij op.

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.