Indicatie van de kosten

Elke bruiloft is voor mij maatwerk, waardoor geen enkele bruiloft hetzelfde is. En dus is de prijs ook altijd anders. De prijs is van meerdere aspecten afhankelijk, maar voornamelijk van de gekozen accommodatie.

Over het algemeen is een bruiloft in Zuid-Afrika goedkoper dan een bruiloft in Nederland. Bij een bruiloft in Zuid-Afrika adviseer ik minimaal 3 overnachtingen in een mooie en luxe accommodatie voor een extra bijzondere bruiloft. Met aansluitend de huwelijksreis door Zuid-Afrika en bijvoorbeeld Botswana, Namibië en/of Zimbabwe, maken jullie deze droombruiloft compleet.

Om jullie een idee te geven van de kosten heb ik hieronder een deel van de mogelijkheden uitgewerkt. Dit zijn slechts suggesties en wijzigingen hierop zijn zeker mogelijk. Elke bruiloft begint met het basis trouwarrangement en kan verder uitgebreid worden.

Basis trouwarrangement met papierwerk:

Het basis trouwarrangement met het papierwerk kost € 1.650 in 2018 voor een safari bruiloft. In 2019 zal dit € 1.700 worden.

Het basis trouwarrangement met papierwerk voor een bruiloft in Kaapstad of de wijnvelden kost in 2018 € 1.875.  In 2019 zal dit € 1.925 worden.

Ik reken een vast bedrag voor het regelen van de trouwceremonie, inclusief het papierwerk. Dit is inclusief mijn werk en tijd. En uiteraard voor al mijn advies over de benodigde (trouw)documenten en de bruiloft. Maar ook de diensten van de trouwambtenaar: de trouwceremonie en een bijbehorend kennismakingsgesprek. En ook al het papierwerk in Zuid-Afrika voor het verkrijgen van het officiële Zuid-Afrikaanse trouwdocument. Deze zal onder andere zijn voorzien van de voor de Nederlandse/Belgische wet verplichte Apostille.

Basis trouwarrangement zonder papierwerk:

Het basis trouwarrangement zonder het papierwerk is € 300 goedkoper dan bovenstaande prijzen.

Als jullie een zogenaamde ‘renewal of vows’ willen doen, dan is er geen officieel papierwerk meer nodig. Jullie zijn tenslotte al getrouwd. Of misschien kunnen jullie niet (gemiddeld 4 maanden) wachten op het papierwerk? En willen jullie liever vóór of ná jullie reis naar Zuid-Afrika in Nederland trouwen. Of wellicht hebben jullie een beperkt budget en willen jullie liever gratis op maandagochtend voor de wet in Nederland trouwen en dan een mooie ceremonie in Zuid-Afrika? Op deze manier kunnen jullie de kosten laag houden.

Wat de reden ook is, het is altijd mogelijk om in Zuid-Afrika te trouwen zonder het papierwerk. Ik regel dan nog steeds jullie bruiloft en we zorgen voor de trouwambtenaar. Dit trouwarrangement is inclusief ons werk en tijd. Maar ook de diensten van de trouwambtenaar voor de trouwceremonie en een bijbehorend kennismakingsgesprek.

Opties als fotograaf, toost & taart, bruidsboeket, eventuele ‘wedding set up fee’ etc. zijn exclusief. Afhankelijk van de gekozen trouwlocatie kunnen er ook reis- en verblijfkosten voor de trouwambtenaar, fotograaf en eventueel videograaf bijkomen. Uiteraard verblijven zij dan in een goedkope B&B.

Accommodatie opties

Onderstaande voorbeelden zij voor 3 overnachtingen en gebaseerd op 2 personen (het bruidspaar).

Safari

Vanaf € 900 voor 2 personen voor 3 nachten (inclusief alle maaltijden, drankjes en activiteiten)

Ik werk samen met diverse luxe safarilodges in Zuid Afrika. Omdat alle lodges waar ik mee samen werk zich bevinden in Big5 gebied, bestaat de kans dat je ’s ochtends wakker wordt met het gebrul van leeuwen in de verte. De prijzen variëren van € 150 – € 950 per persoon per nacht. Bij de safarilodges zijn alle maaltijden, 2 gamedrives per dag en in de meeste gevallen alle lokale drankjes inbegrepen.

Kaapstad

Vanaf € 500 voor 2 personen voor 3 nachten (inclusief ontbijt)
In Kaapstad werk ik samen met diverse mooie guesthouses. De ene accommodatie staat bijvoorbeeld aan het strand, een andere juist hoger op een berg boven Kaapstad met een geweldig uitzicht. Sommige hotels hebben een eigen restaurant, bij andere diner je buiten de deur. De prijzen variëren van € 80 – € 300 per persoon per nacht. Dit is inclusief ontbijt.

Wijnvelden 

Vanaf € 500 voor 2 personen voor 3 nachten (inclusief ontbijt)
In de Cape Winelands werk ik samen met een aantal luxe en bijzondere accommodaties. Met dramatische bergen op de achtergrond van de wijnvelden kun je hier heerlijk genieten van de vele wijnen. De prijzen variëren van € 80 – € 300 per persoon per nacht. Dit is inclusief ontbijt.

Paarden

Vanaf € 1.950 voor 2 personen voor 3 nachten (inclusief alle maaltijden, drankjes en activiteiten)

Ook hier werk ik samen met een geweldige lodge.  De nadruk ligt op paardrijden. Maar er zijn meer dan genoeg andere activiteiten voor de mensen die liever (af en toe) iets anders doen. Deze lodge heeft geen gevaarlijke dieren. Dus je kan overal veilig rijden, fietsen of wandelen tussen de giraffen, zebra’s, neushoorns en antilopen. De prijzen van de kamers beginnen bij € 325 per persoon per nacht (afhankelijk van de wisselkoers). Hierbij inbegrepen zijn alle maaltijden, alle lokale dranken evenals de activiteiten.

Fotograaf

Vanaf € 150 per uur

Ik werk samen met 6 hele goede, ervaren en professionele bruidsfotografen verspreid over Zuid-Afrika. Afhankelijk van jullie wensen zullen we bekijken hoeveel uur ze aanwezig zullen zijn, maar meestal is dit 4 tot 5 uur. Zij hanteren allemaal een eigen pakketprijs, afhankelijk van het aantal uren. Daarnaast komen er nog reiskosten (en eventueel overnachtingskosten) bij.

Wedding fee

Vanaf € 0

Sommige accommodaties rekenen een bedrag voor het klaarzetten van alles wat met jullie bruiloft te maken heeft. Bij de meeste lodges zit er in dat geval ook wat extra’s bij, zoals de bloemen en de taart. Een aantal accommodaties rekenen hier (nog) niks voor. Deze kosten zijn dus afhankelijk van de accommodatie en eventueel van wat er allemaal geregeld moet worden.

Nogmaals, dit zijn slechts enkele suggesties en allerlei wijzigingen hierop zijn dus mogelijk. Zoals meer of minder overnachtingen. Of  bijvoorbeeld een ander type kamer. Bovendien heeft de gekozen periode (hoog- of laagseizoen) een grote invloed op de prijs. Maar ook andere accommodaties, prijzen voor eventueel meekomende gasten etc. zijn op te vragen. Wellicht ten overvloede, maar de vlucht naar Zuid-Afrika is niet inbegrepen.

De kosten zijn afhankelijk van jullie wensen en we kunnen op basis van jullie budget de mogelijkheden bekijken.

Alle genoemde tarieven zijn onder voorbehoud van tussentijdse (koers-)wijzigingen.

Voor meer informatie over wat een bruiloft in Zuid-Afrika kost, lees ook mijn blog “Trouwen in Zuid-Afrika is goedkoper dan trouwen in Nederland“.

Onze meest recente blogposts:

Safari: De kosten van trouwen in Zuid-Afrika