Mirelle en Hugo

We zagen een traditionele bruiloft zoals die in Nederland vaak gehouden wordt niet zitten. Heel blij waren we dan ook, toen we de mogelijkheid van het trouwen in Zuid-Afrika ontdekten. De eenvoud waarmee we alles hebben kunnen regelen, hebben we als heel positief ervaren!

We besloten te trouwen in het plaatsje Stellenbosch, met uitzicht over de wijnvelden. In Nederland hebben we de trouwkleding uitgezocht en onze trouwkaart ontworpen. We wilden ons huwelijk geheim houden en hebben op de dag van vertrek de kaarten gepost. Niemand was uitgenodigd voor ons huwelijk, maar met een feest bij terugkomst van onze huwelijksreis hebben we dit in een keer met iedereen goedgemaakt.

Via Fundisa Weddings hadden we voor 5 dagen een kamer in het schitterend guesthouse Allegria geboekt, net buiten Stellenbosch.

De trouwdag van Mirelle en Hugo

Net als de dagen voorafgaand aan ons huwelijk, zijn we onze trouwdag ontspannen begonnen met een heerlijk ontbijt met vers gebakken broodjes. Na het ontbijt zijn we nog even gaan winkelen in Stellenbosch. Omdat we tijdens de voorbereiding van ons huwelijk hadden aangegeven geen bruidsboeket te willen, was dat ook niet geregeld. Maar toen eenmaal de dag daar was, vonden we het eigenlijk toch wel leuker als er wel een bruidsboeketje was.

We zijn toen in Stellenbosch een bloemenwinkel binnengestapt en hebben zelf de bloemen uitgekozen die mooi pasten bij mijn rode jurk. Toen de verkoopster vroeg waarvoor het boeketje was, reageerde ze blij verrast om te horen dat we die middag om 16 uur zouden trouwen. Verbaast vroeg ze, of we dat net die dag besloten hadden. Nou, dat was niet het geval, maar die bloemen waren wel een spontane actie van ons. Na een half uurtje konden we het prachtige bruidsboeketje ophalen en voelden wij ons er helemaal klaar voor. In Nederland zou het ondenkbaar zijn om 2 uur voor je huwelijk nog een trouwboeket zelf te gaan regelen, maar omdat verder alles al netjes geregeld was, voelden wij de vrijheid om dit wel te doen.

De ceremonie

Om 16 uur was alles gereed voor het huwelijk. We hadden onze trouwkleding aan, de fotografe en de huwelijksambtenaar waren er en dus kon de ceremonie beginnen.
Op ons verzoek werd de trouwceremonie in het Afrikaans gedaan. Met uitzicht op de wijnvelden hebben wij elkaar het ‘ja-woord’ gegeven. Om zo met z’n tweeën te trouwen voelde heel speciaal en bijzonder intiem.
We zijn heel tevreden met de trouwreportage die de fotografe van ons gemaakt heeft. Zo konden we bij thuiskomst iedereen toch nog deelgenoot maken van ons ultieme geluksmoment in Zuid-Afrika.

Toost en diner

Na de ceremonie hebben we met de ambtenaar, de fotografe en de eigenaars van het guesthouse getoost op ons huwelijk en hebben we de bruidstaart aangesneden. Om de dag in stijl te eindigen zijn we haut cuisine gaan dineren op een nabij gelegen “wine estate”.
Bij terugkomst op Allegria was onze kamer helemaal in romantische sferen gebracht met rozen lampjes en kaarsen. Een betere huwelijksdag hadden we ons niet kunnen wensen!

Terug in Nederland

Bij thuiskomst hebben we ons huwelijk in laten schrijven in Nederland en was alles officieel geregeld.
Als we het weer konden doen, dan zouden we zonder twijfel weer voor deze manier van trouwen kiezen. Fundisa Weddings heeft ervoor gezorgd dat alles moeiteloos verlopen is en dat wij zorgeloos van onze dag(en) hebben kunnen genieten.

Dit was het verslag van Mirelle en Hugo.

Voor meer referenties klik hier

Mirelle en Hugo

© Copyright - Fundisa Weddings | Iris Diekstra, e-mail: iris@fundisa-weddings.nl, telefoonnummer 06 3308 1443 (ook WhatsApp)
×