Monique en Aldert

Een heerlijk uitgebreid ontbijt van een prachtige ontbijttafel met mooi Engels servies, zilveren bestek en, net zoals de avond ervoor, verse rozenblaadjes als decoratie en een uiterst vriendelijke bediening. Dit alles onder een prachtige blauwe lucht en met een schitterend uitzicht… je kunt je geen beter begin van je huwelijksdag voorstellen.

Om 17 uur die dag zou de trouwceremonie plaatsvinden. Dit late tijdstip op advies van Fundisa Weddings, omdat het dan niet zo heet meer is in maart, wat het nemen van foto’s wat aangenamer maakt. We hadden dus een hele dag om ons voor te bereiden, lees: een trouwboeketje kopen en verder heerlijk relaxen…

De trouwdag

Na het ontbijt zijn we naar Paarl gereden, waar een heel leuke bloemenwinkel zit, annex patisserie. Men was totaal niet verrast toen we vroegen of men even een trouwboeketje wilde samenstellen. De vriendelijke dame nam uitgebreid de tijd voor ons en we mochten allerlei combinaties van bloemen proberen. Dat was niet echt moeilijk het werd een mooie roze protea, omringd door champagne-kleurige roosjes en afgewisseld met wat donkerrode takjes. Er kwam een prachtig lint om, in de kleur van de roosjes en het kunstwerk was klaar. Terwijl aan het boeketje werd gewerkt, genoten wij van een heerlijke kop cappuccino.

Ik dacht nog even snel een flesje nagellak te kopen, passend bij de jurk en het boeket, maar dat ging niet door. De plaatselijke drogist maakte daar een waar feest van. Allerlei kleuren werden uitgeprobeerd op een stuk plakband dat op mijn hand geplakt werd, net zolang tot we tevreden waren met het resultaat.

Het is bijna zover…

Na deze inkopen zijn we naar Rehbokskloof gereden, om wat wijn te proeven en heerlijk buiten te lunchen. Na de lunch zijn we rustig teruggereden naar Palmiet. Het werd zo zoetjesaan tijd om ons om te kleden. Voor we het in de gaten hadden waren de ambtenaar van de burgerlijke stand en ook de fotograaf gearriveerd. Het feest kon beginnen!

Voor de ceremonie begon werden we snel even voorgesteld aan onze getuigen, twee meisjes die bij de accommodatie werkten. Wij hadden bewust gekozen voor ‘locals’, zodat alles echt Zuid-Afrikaans zou zijn.

De ceremonie van Monique en Aldert

Daarna werden we naar binnen geleid, waar de ambtenaar al op ons wachtte. De andere gasten en ook de andere medewerkers waren ondertussen toegesneld, om maar niets te hoeven missen.

Na de officiële ceremonie – het tekenen van het trouwboek dat binnen gedaan moet worden -, die op ons verzoek in het Afrikaans werd gehouden, zijn we weer naar buiten gegaan voor de ringen. Deze ceremonie vond plaats onder het genot van champagne en hapjes in de prachtige tuin.

Daarna foto’s maken op deze prachtige locatie, even relaxen en naar huis bellen en daarna een overheerlijk 6-gangen diner, met uiteraard heerlijke Zuid-Afrikaanse wijnen.

Het was een prachtige dag!

Dit was het verslag van Monique en Aldert

Voor meer referenties klik hier

Monique en Aldert

© Copyright - Fundisa Weddings | Iris Diekstra, e-mail: iris@fundisa-weddings.nl, telefoonnummer 06 3308 1443 (ook WhatsApp)
×