Helen en Theo, met hun 4 jarige dochter

Na een goede nachtrust wandelen we op ons gemak door de wijngaarden naar het centrum van Franschhoek (enkele kilometers) om daar wat rond te kijken. We lunchen op een terrasje en wandelen dan weer terug naar ons huisje. Inmiddels doet het zonnetje goed z’n best en is het prima vakantieweer.

Het loopt inmiddels tegen drie uur dus de hoogste tijd voor het belangrijkste van vandaag! We zijn bijna in onze beste kleren gehesen als de eigenaresse van Fundisa Weddings arriveert. En als even later trouwambtenaar Walter ook aankomt, dan wordt het echt: straks gaan we trouwen!!!

Uit haar auto komen allerhande zaken te voorschijn: boeketten, vonkelwijn, taartje etcetera. Zij heeft als weddingplanner zowat alles hier voor ons geregeld en Walter gaat ons, als Marriage Officer, in het echt verbinden.

In ons huisje worden de officiële trouwdocumenten getekend (dat moet nl. “onder een dak” gebeuren) maar het wisselen van de ringen en de goede wensen doen we buiten onder de grote eikenboom met de bergen op de achtergrond. En zo zijn we dus tegen half vijf een getrouwd stel!

Emma, onze dochter van 4 jaar, vindt het geweldig om bruidsmeisje te zijn. Toen we het haar vanmorgen vertelden was ze direct helemaal enthousiast. Al wist ze niet precies wat ze moest doen toen bleek dat er geen sluier te dragen was. De wedding planner liet haar helpen bij allerlei dingetjes. En ook de fotografe speelde prima in op de ongeduldigheid van haar.

Op zowat alle fotogenieke plekjes rond het huis worden we op de foto gezet. Toostend voor het huis, in de wijngaard, bij het zwembad, op de schommelstoel en natuurlijk tijdens de ceremonie zelf die in het Afrikaans gaat.

Er is zelfs ook nog een bruidstaartje te snijden en ook dat wordt vastgelegd voor het thuisfront. En voor later natuurlijk.

Als iedereen weer vertrokken is, gaan we naar Nederland bellen met het goede nieuws. Uiteraard zijn ze daar behoorlijk verrast. Ze reageren ook van: “dat is nu net weer iets voor jullie!”.

Dit was het verslag van Helen en Theo.

Voor meer referenties klik hier

Verslag Helen en Theo

×