Zuid-Afrikaanse recepten

Zuid-Afrikaanse gerechten

—————————————————————————————————-

De Malva Pudding

Als wij in Zuid-Afrika zijn, dan zijn er een paar gerechten die we gegarandeerd meerdere keren bestellen. En één daarvan is de Malva Pudding.

Bij Toro Yaka Bush Lodge krijgen wij altijd de allerbeste Malva Pudding. En in september 2021 vroegen wij eigenaresse Nicole, nadat we haar Malva Pudding weer geproefd hadden, of wij haar recept mochten hebben.

Dat mocht en ik mag het ook met jullie delen. Het is belangrijk om het recept te volgen en het vergt misschien ook 1 of 2 keer oefenen. Maar onze versie is nu bijna net zo lekker als die van Toro Yaka Bush Lodge.

Hieronder eerst het originele (Engelse) recept, met daarbij mijn vertaling:

Pudding

2 eggs

2 tablespoons butter

1/2 cup sugar

2 cups self raising flour

2 cups milk

6 tablespoons super fine apricot jam

2 teaspoons vinegar

2 teaspoons bicarbonate of soda

————————————————————————————————-

Using an electric beater mix the eggs, sugar and butter until creamy.

Add the milk, flour and apricot jam and mix.

Mix the vinegar and bicarbonate of soda and add it to the mixture.

Bake at 180 degrees Celsius for 1 hour.

Sauce

1 small can Ideal milk

125 gram butter

1/2 cup sugar

1 cup boiling water

6 tablespoons super fine apricot jam

1 teaspoon vanilla essence

1 tablespoon brandy

2 teaspoons bicarbonate of soda

————————————————————————————————-

Add all of the ingredients (for the sauce) to a saucepan and melt over a low heat until well mixed.

Once the pudding has been removed from the oven, poor the sauce over and allow to stand for 5 to 10 minutes.

Smakelijk eten!

-XxX- Iris

De echte Malva Pudding

En hoe goed wij ook ons best doen, de Malva Pudding van Nicole blijft altijd beter. Dus als jullie haar fantastische kookkunst willen uitproberen, dan kan ik haar lodge, Toro Yaka Bush Lodge, ten zeerste aanraden.

Dus boek snel een heerlijk verblijf bij Toro Yaka Bush Lodge.

Voor meer Zuid-Afrikaanse gerechten, volg deze pagina!