Vicky en Sander

Wat we wilden

Wij wilden een rustige, informele bruiloft. Het liefst kleinschalig want we wilden er met volle teugen van kunnen genieten. En we wilden heel graag trouwen in het mooiste land dat we kenden: Zuid-Afrika en dan bij voorkeur in de schitterende natuur, in de bush. We zijn uiteindelijk met naaste familie naar Zuid-Afrika vertrokken (7 personen).

Wat we kregen

Onze trouwdag is geworden zoals wij hem helemaal wilden. De dag begon zoals de andere dagen bij Mhondoro, namelijk om 6 uur met een ochtend game drive. Er waren een paar leeuwen gesignaleerd, dus wij gingen de sporen volgen. Alsof het zo moest zijn, kwamen we uitgerekend op deze dag vast te zitten. Na een uur in de wildernis vast gestaan te hebben, zijn we los getrokken door een andere jeep. Terug op Mhondoro Lodge kregen we een heerlijk uitgebreid ontbijt; vers brood, verse jus d’orange, fruit en verschillende kleine gerechten. Rond half 12 waren we klaar met het ontbijten en het nakletsen over onze avontuurlijke tocht.

Wij trouwden om 4 uur, dus tot die tijd konden we zelf de tijd invullen.
We hebben allemaal lekker geluierd in het zonnetje, sommigen hebben gezwommen in het zwembad. Terwijl wij op het terras zitten te genieten van de zon en de omgeving, is het personeel van Mhondoro bezig om onze trouwlocatie klaar te maken. Dat was bij de drinkplaats die voor de lodge ligt. Er werden stoelen, tafels en parasols neergezet.

Rond half 3 werden wij geroepen; onze Marriage Officer en de fotografe waren gearriveerd. We maken met ze kennis en nemen alvast het papierwerk door – en dat allemaal in korte broek en op slippers!!
Hierna gingen wij ons omkleden en rond half 4 kwam de fotografe naar ons huisje om alvast wat foto’s te maken.

De ceremonie

Om 4 uur mocht iedereen naar de trouwlocatie gaan. Onderscheid moet er zijn; wij werden in twee aparte jeeps naar de plek gebracht, de rest van de familie mocht lopen. Let wel, het was toch zeker 100 meter vanaf de lodge.
Toen wij aankwamen stonden een paar lodge medewerkers te zingen. Vervolgens werd de taart en de toast gebracht en op de mooi gedekte tafel gezet. Hierna kon het officiële gedeelte beginnen.

Terwijl de rangers de omgeving in de gaten hielden, gaven wij elkaar het “ja-woord”. Na de plechtigheid moeten we naar binnen, want het begon te onweren en te regenen. Dachten we hier zeker te zijn van mooi weer…. Maar in Zuid-Afrika wordt het gezien als een zegen van boven. Dus dat idee houden we mooi vast.

Het officiële gedeelte

Toen wij naar binnen liepen zong het personeel weer een traditioneel lied. Binnen hebben we de trouwakte getekend en daarna de taart aangesneden. Die was zo lekker dat sommigen twee stukken hebben genomen. Vanwege het weer blijven we de rest van de middag binnen. We hebben lekker wat gedronken, hapjes gegeten en alvast een aantal foto’s bekeken die ’s middags waren genomen.

Het diner

Rond 6 uur kunnen we aan de prachtig gedekte tafel voor het diner. Het diner bestond uit authentieke Afrikaanse gerechten en die mochten we heerlijk met onze handen eten. Het eten was weer ontzettend lekker en we dineren dan ook uitgebreid.

Na het eten, het is ondertussen half 11 geworden, worden we weer naar onze eigen kamers begeleid. Want je mag niet alleen in het donker lopen vanwege de dieren. Onze kamer is helemaal versierd; er staan kaarsen, wat te drinken en er ligt zelfs een huwelijkscadeau op het bed. We genieten nog even na van deze heerlijke en onvergetelijke dag voordat we gaan slapen.

We kunnen terug kijken op een trouwdag die helemaal aansloot bij wat wij wilden. Fundisa Weddings, nogmaals bedankt daarvoor!

Dit was het verslag van Vicky en Sander.

Het bush trouwdagverslag van Vicky en Sander staat nu in bruidsmagazine Trouwen, uitgave december t/m februari 2012/2103 (PDF).

Voor meer referenties klik hier

Vicky en Sander

© Copyright - Fundisa Weddings | Iris Diekstra, e-mail: iris@fundisa-weddings.nl, telefoonnummer 06 3308 1443 (ook WhatsApp)
×